0
0,00 lei 0 elemente

Nu ai niciun produs în coș.

Potrivit legendei, parmezanul a fost creat in timpul Evului Mediu in Bibbiano, provincia Reggio Emilia. Productia sa s-a raspandit curand in zonele Parma si Modena. Documentele istorice arata ca, in secolele 13 și 14, parmezanul se producea dupa aceeasi reteta ca cea de astazi.Parmezanul a fost laudat inca din 1348 in scrierile lui Boccaccio; in Decameronul, acesta inventeaza un „munte de parmezan ras”, pe care „locuiesc oameni care nu fac nimic altceva decat sa prepare macaroane si ravioli, iar apoi le arunca pe jos pentru a fi amestecate si a curge intr-un parau din Vernaccia. „In memoriile lui Giacomo Casanova, el a remarcat ca numele „parmezan” a fost un termen impropriu comun de-a lungul unui „nerecunoscatoare” Europa in timpul sau (mijlocul secolului 18), ca branza a fost produsa in orasul Lodi, Lombardia , nu Parma. Casanova a recunoscut parmezanul si a susținut in memoriile sale ca a incercat conceperea unui dictionar de branzeturi, dar nu a reusit sa il termine.

Copyright © 2022 - Pizzeria Arena Braila
Realizat si admnistrat de
Fedoxa Consulting