0 Comments decembrie 1, 2017

Stiati ca ingredientul preferat al lui Vald Tepes era usturoiul?Usturoiul este o planta medicinala, alimentara si condiment, avand un bulb alcatuit din multi catei inveliti individual in cate o formatiune membranoasa.

0 Comments iulie 21, 2017

Potrivit legendei, parmezanul a fost creat in timpul Evului Mediu in Bibbiano, provincia Reggio Emilia. Productia sa s-a raspandit curand in zonele Parma si Modena. Documentele istorice arata ca, in secolele 13 și 14, parmezanul se producea dupa aceeasi reteta ca cea de astazi.

0 Comments iulie 21, 2017

Stiati ca, contrar istoriei, primii creatori ai pizzei calzone au fost suedezii? Acestia au numit-o „inbakad” – impletituri si continea carne si legume. Un Calzone („ciorap” sau „pantalon”) este o pizza italiana, umpluta, preparata la cuptor, originara din Napoli, si in forma de pizza pliata.

0 Comments iulie 10, 2017

Stiati ca prima publicatie italiana in care a aparut sosul Bolognese a fost „La scienza in cucina e l’arte di mangiar bene”, carte care pune baza bucatariei italiene moderne?Sosul Ragu (Bolognese) dateaza inca din secolul 18, din satul Imola, aproape de Bologna.

Am inchis! Vom incepe sa preluam comenzile in:

0h 0min

Google Analytics Alternative