usturoi
0 Comments decembrie 1, 2017

Beneficiile ustoroiului

Stiati ca ingredientul preferat al lui Vald Tepes era usturoiul?Usturoiul este o planta medicinala, alimentara si condiment, avand un bulb alcatuit din multi catei inveliti individual in cate o formatiune membranoasa.Usturoiul contine saruri minerale, inulina, microelemente, un complex de vitamine (A, B, PP, C) si doua substante specifice, cu efecte antibiotice – alicina si garlicina.

Usturoiul are efect antispastic, colagog, diaforetic, anticancerigen, expectorant, febrifug, stomahic, vasodilatator, antimicrobian, hipotensiv si antihelmintic.

Consumat ca atare, tinctura sau pulbere, usturoiul este recomandat in guturai, raceli, arteroscreloza, boli reumatice, afectiuni digestive, pneumopatii, gripa, bronsita cronica, astm, tuse, febra, hipertensiune, hipercolesterolemie, infectii bacteriene, artroza, paraziti intestinali, guta, meteorism abdominal, gastrite, diabet, si tulburari de ritm cardiac. In afectiuni externe se pot pune cataplasme cu usturoi sau comprese cu sirop din usturoi pentru tratarea piciorului de atler, candidozei vaginale, acneei, pitiriazisului, arsurilor, ulceratiilor cutanate, abceselor tegumentare sau a verucilor vulgare.

Pizzeria Arena

Pizza italiana coapta pe vatra cu lemne.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Google Analytics Alternative